решебник по английскому spotlight 8 биболетова 2 класс решебник решебник 1 4 класс read article решебник задач чертова

 

 

 

 

Најнови огласи

DB function failed with error number 1146
Table 'srcezazi_srce.srce_adsmanager_config' doesn't exist SQL=SELECT * FROM srce_adsmanager_config
Calendar
Еко-календар

ФЕВРУАРИ

 • 2- Ден на мочуришните подрачја


МАРТ

 • 20- Светски ден без месо (кликни и прочитај повеќе)
 • 21- Светски ден за заштита на шумите
 • 22- Светски ден за заштита на водите
 • 23- Светски ден на метерологијата              


АПРИЛ

 • 7- Светски ден на здравјето
 • 22- Ден на планетата Земја
 • 24- Светски ден за заштита на лабораториските животни 

MAJ

 • 15- Интернационален ден на акции за климата
 • 24- Европски ден на парковите
 • 31- Светски ден за борба против пушењето


ЈУНИ

 • 5- Светски ден за заштита на животната средина
 • 8- Светски ден на океаните
 • 17- Светски ден за борба против сушите и поплавите


АВГУСТ

 • 16- Ден на напуштените животни (3. недела од август)


СЕПТЕМВРИ

 • 16- Светски ден за заштита на озонската обвивка
 • 22- Европски ден без автомобили
 • 26- Светски ден за чисти планини


ОКТОМВРИ

 • 2- Светски ден на домашните животни
 • 4- Светски ден за заштита на животните
 • 16- Ден за здрава храна


НОЕМВРИ

 • 28- Интернационален ден за борба против трговијата со крзно (последниот петок од ноември – Fur Free Friday)


ДЕКЕМВРИ

 
Organization for the protection of animals and the environment, “A HEART FOR THE ANIMALS“
P.Box 420, 1000 Skopje,R.Macedonia
tel. ++389 (0)2 53 11 432
cell. ++ 389 (0)75 800 765

email: info@srcezazivotnite.org.mk